جنون الابداع
  #1  
قديم  
 
الايس كريم يسري خميس

الايس كريم يسري خميس
الايس كريم
* المقادير :
(الاساس)
8 صفار بيض
لتر لبن
ملعقة فانيليا
350 جرام سكر
*مكونات ل ايس كريم الشيكولاتة
½ لتر من الاساس
1 كوب شيكولاتة سايحة باردة
½ لتر كريمة لبانى مخفوقة
3 ملاعق شيكولاتة مبشورة
*مكونات ل ايس كريم فانيليا
½ لتر من الاساس
½ لتر كريمو مخفوقة

* طريقة التحضير :
نضع ¾ لتر اللبن على النار ثم نضع فى إناء السكر و الفانيليا و صفار البيض و نقلبهم جيداً ثم نضيف ¼ لتر اللبن الباقى و نقلبهم حتى ذوبان السكر و يصبح الخليط متجانس و عند بداية غليان اللبن نقوم باضافة الخليط علية لكن ببطْء شديد مع الاستمرار فى التقليب و عند غليانوا او فورانوا يكون تم النضج و نقوم بتركة حتى يبرد ثم نقوم بتغليفوا ببلاستك و نتركوا ليلة كاملة فى الثلاجة ثم لاضافة طعم الايس كريم نحضر إنائين و نضع نصف كمية الخليط فى كل إناء و لطعم الشيكولاتة نضيف الشيكولاتة السايحة على الخليط و نقلبهم جيداً ثم اضافة ½ لتر كريمة لبانى مخفوقة و نقلبهم جيداً


hghds ;vdl dsvd olds

رد مع اقتباس

Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.